پیکسیلیشن

 

پیکسیلیشن

پیکسیلیشن یک تکنیک انیمیشن‌سازی 3 بعدی هست که از لحاظ تکنیکی یک استاپ‌موشن به حساب میاد. هرچند چندان مهم نیست که بیننده انیمیشن از پیکسیلیشن بودن یا استاپ موشنی بودن اثر و تفاوت این دو مُطلع باشه، اما برای سازندگان انیمیشن مهمه که بدونن پیکسیلیشن , روی یک استایل و مدیوم متفاوت از بقیه‌ی کارهای استاپ موشنی دست گذاشته.

پیکسیلیشن چیست؟
اسم پیکسیلیشن از Pixies
و به معنای پری یا بچه شیطان برداشت شده. گاهی اسمش به دلیل شباهت با کلمه پیکسل به اشتباه
Pixelation نوشته میشه , اما در واقع
Pixiliation نام درست این تکنیک است.
اما حالا، پیکسیلیشن چیه؟

پیکسیلیشن، یک سبک از انیمیشن استاپ موشنه که در اون کاراکتر انسان واقعی بجای عروسک و … نقش اصلی رو ایفا می‌کنه. بنابراین، به جای اسکلت بندی عروسک، ساختن آرماتور و عکس‌برداری از اون، از  حرکات کوچک و متغیر کاراکتر انسان در صحنه تصویربرداری می‌شه.

 

پیکسیلیشن عبارت است از استاپ موشن با محوریت بازی کاراکتر انسان

در اين تكنیک ابتدا پس زمینه‌ای مناسب برای پویانمایی طراحی و آماده می‌شه. سپس حرکت تدریجی و تکه تکه‌ی بازیگرها و اشیای کوچک روی پس‌زمینه و در مقابل دوربین و همزمان تصویربرداری فریم به فریم رو خواهیم داشت. با این تکنیک، شما به جای طراحی و نقاشی هر تصویر، به راحتی از اون فریم عکس‌برداری می‌کنید.

نتیجه کار، تصاویری متحرک (به دلیل ایجاد توهم حرکت) و سورئال از جهان واقعی رو به ما نشون میده. وقتی از انیمیشن در پیکسیلیشن استفاده می‌شه، معمولا از قوانین فیزیک و پارامترهای دنیای بیرون میشه تبعیت نکرد. اما وقتی از محیط واقعی و اشیای حقیقی (مثلا محیط پارک و کاراکترهای درخت و وسایل شهربازی) برای ساخت پیکسیلیشن استفاده می‌شه، گرایش و نگاه متفاوتی در فیلم‌سازی به وجود میاد که لازم هست قوانین فیزیکی هم رعایت بشه.

برای متحر ک‌سازی پویانمایی‌های استاپ موشنی از قانون straight Forward یا «مستقیم رو به جلو» استفاده می‌شه؛ یعنی انیماتور نمی‌تونه فریم‌های اصلی رو طراحی کنه و بعد شروع به ساختن فریم‌های میانی بکنه. روش ساخت پیکسیلیشن هم کاملا مشابه تکنیک استاپ موشنه.

تنها تفاوت پیکسیلیشن و استاپ موشن متداول، در اینه که  شما به حداقل یک بازیگر بسیار صبور در کنار انیماتور گروه نیاز دارین. بازیگر یا بازیگرهای شما در یک حالت به صورت ثابت و فریز شده ژست می‌گیرن تا عکس‌برداری انجام بشه. بعد، مرحله به مرحله پوزیشن بازیگرها و چیدمان صحنه تغییر داده می‌شه و با هر تغییر، عکس گرفته می‌شه.

 

ویژگی‌های انیمیشن پیکسیلیشن:

اجرای پیکسیلیشن بسیار سخت، وقت گیر و توأم با ریسک بالایی هست؛ ولی با صبر و حوصله، نتیجه جالب و شگفت‌انگیزی بدست میاد.

برای کاهش ریسک اجرا، نیاز به برنامه ريزی دقیق وجود داره. چون هم‌زمان علاوه بر این‌ که باید فریم‌های مناسب و پیوسته‌ای از حالت بازیگر و صحنه ثبت کرد، هم باید نسبت به رعایت فاصله زمانی مناسب و سایر چیزهایی که باعث غیرطبیعی جلوه دادن اثر میشن دقت داشت، و هم بايد تصاویر رو در نرم‌افزار کنار هم قرار داد.

انیمیشن سه بعدی پیکسیلیشن، اثری واقعی است و در اون از تصاویر رایانه‌ای یا نقاشی استفاده نمی‌شه. مگر اینکه به صورت تلفیقی با استاپ موشن سنتی ساخته بشه.

به کمک این تکنیک می‌شه در مورد حرکات و واکنش‌های بازیگر مبالغه کرد؛ و به راحتی باعث خنداندن بیننده یا انتقال حس به او شد.

 

پیکسیلیشن اثری واقعی، سه بعدی، پر ریسک و وقت‌گیر و پر از مبالغه، موقعیت‌های طنز و بامزه می‌باشد.

 

انواع پیکسیلیشن

پیکسیلیشن رو، به عنوان یک شاخه اختصاصی از استاپ موشن، میشه در دو ژانر اصلی و نوع متفاوت دسته‌بندی کرد:

1 . فیلم‌های شخصی (قوی از لحاظ هنری و ساخته شده در طبیعت)

قدمت کاربرد پیکسیلیشن به اولین فیلم‌های ساخته شده در سینما (دهه 1910 میلادی) برمی‌گرده. با تلاش نورمن مک‌لارن در این عرصه، استفاده از این تکنیک تا دهه 1950 هنوز متداول بود. از فیلم «همسایگان» به عنوان مشهورترین فیلم پیکسیلیشن مک‌لارن و حتی دنیا یاد می‌کنند. این فیلم مضامین ضدجنگ رو از طریق روابط دو همسایه که با هم همیشه سرِ دعوا دارند، روایت می‌کنه. استفاده از تکنیک پیکسیلیشن در این فیلم، به روایت داستان در دنیای خود ما و نه دنیایی اغراق آمیز  کمک کرده‌ست.

یکی از برجسته‌ترین انیماتورهایی که امروز آثار پیکسیلیشنی می‌سازه، انیماتور امریکایی به نام آدام پساپین ملقب به pes است.

حتما کارهای او در شبکه‌های اجتماعی به چشمتون خورده. فیلم کوتاه او که نامزد دریافت جایزه اسکار هم شد، Fresh Guacamole یعنی گواكامولی تازه ترکیبی از تکنیک پیکسیلیشن و استاپ موشن مرسوم بود، که در فضایی بامزه و خلاقانه اجرا می‌شد.

 

2 . موزیک ویدئوها

پیکسیلیشن نه‌ تنها نقش بزرگی در دنیای مستقل انیمیشن بلکه اثر بسزایی در ساخت موزیک ویدئوها داشته.

موزیک ویدئویی که رویای یک نفر رو در قاب یک تختخواب به زیبایی به تصویر کشیده:

یکی از کاربردهای تکنیک ساخت انیمیشن پیکسیلیشن سرگرمی و آموزش کودکان به خصوص در مدارس و مهدهای کودک می‌باشد.

صد البته تکنیک پیکسیلیشن برای ساخت فیلم‌های تبلیغاتی، تاثیرگذار، سورئال، مفهومی و موزیک ویئوها جذابیت بالایی داره. این نکته با توجه به کم هزینه بودن سرمایه اولیه تولید , بیشتر حائز اهمیت هست.

 

منبع :

nooshika.com

ویدیوهای پیشنهادی
article
مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
error: حق نشر محتوا محفوظ است